Dit stelde Patrick Lepercq, President van de ETRMA, tijdens een periodieke bijeenkomst van de raad van bestuur om het beleid vast te stellen. "Essentieel voor het succes van de nieuwe labelregelgeving is een effectieve handhaving door de nationale autoriteiten. Als deze er niet is, zou dat de geloofwaardigheid van het label bij de consument en het concurrentievermogen van fabrikanten schaden." Bij het toezicht op de naleving worden de nationale autoriteiten ondersteund door de Europese Commissie.

Het bandenlabel betreft een verordening. Het is aan de Europese lidstaten zelf om te zorgen voor controle op naleving. In Nederland is hiervoor de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) verantwoordelijk. ETRMA kan niet handhaven maar kan bij twijfel over een goede handhaving dit wel melden bij de nationale autoriteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding