Weekers wil een gestaffelde bijtelling invoeren, zo zei hij afgelopen weekend in het Radio 1-programma Tros Autoshow. Weekers noemt het huidige systeem onrechtvaardig. "Wanneer iemand een auto van de zaak heeft, en hij rijdt net iets meer dan vijfhonderd kilometer, dan betaalt hij nu de hoofdprijs. Iemand die heel veel privé rijdt met de auto van de zaak die betaalt hetzelfde." Dat moet volgens de staatssecretaris anders.

Hij vindt dat naarmate je meer privékilometers maakt, je meer moet betalen. Weekers wil met de autobranche overleggen hoe zo’n gestaffelde bijtelling kan worden ingevoerd. Vorig jaar maart meldden enkele fiscalisten dat deze gestaffelde bijtelling al in 2013 wellicht zou worden ingevoerd. Zij baseerden zich vooral op de voortvarende aanpak van Weekers. Kanttekening daarbij is dat er toen nog plannen waren om vanaf januari 2013 een gestaffelde bijtelling voor bestelauto’s in te voeren. Die plannen zijn enkele maanden geleden uitgesteld.

De RAI Vereniging staat positief tegenover Weekers’ plannen, zegt directeur Olaf de Bruijn. "Wij denken graag met de staatssecretaris mee over een bijtellingsregime dat beter is voor de automobilist en de sector, eerlijker is, stabiele opbrengsten voor de staat garandeert en positieve effecten heeft op het milieu."

bron: Autoleasewereld

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding