Daimler-dochter betaalt drie miljoen boete in Engeland

Mercedes-Benz UK en drie Britse dealers moeten vanwege illegale prijsafspraken samen rond de drie miljoen euro boete betalen.

Vanwege verstoring van vrije concurrentie in het segment van de bedrijfsvoertuigen moeten de fabrikant (importeur) en de drie dealers samen 2,6 miljoen pond betalen (drie miljoen euro).Dat heeft de Britse Office of Fair Trading (OFT) op zijn website bekendgemaakt. Mercedes-benz UK moet anderhalf miljoen pond betalen. Er was nog een vierde dealer betrokken bij de zaak maar die krijgt uiteindelijk geen straf. Volgens OFT gaat het om vergrijpen uit de periode 2008-2010.

Behalve het maken van prijsafspraken hebben de importeur en de dealers ook bedrijfsgeheimen uitgewisseld. Mercedes-Benz UK zegt de zaak te betreuren en veel te hebben geleerd. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren met de autoriteiten samengewerkt en door de schikking met OFT is de zaak nu afgehandeld.(dpa)   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler-dochter betaalt drie miljoen boete in Engeland - Automobielmanagement.nl

Daimler-dochter betaalt drie miljoen boete in Engeland

Mercedes-Benz UK en drie Britse dealers moeten vanwege illegale prijsafspraken samen rond de drie miljoen euro boete betalen.

Vanwege verstoring van vrije concurrentie in het segment van de bedrijfsvoertuigen moeten de fabrikant (importeur) en de drie dealers samen 2,6 miljoen pond betalen (drie miljoen euro).Dat heeft de Britse Office of Fair Trading (OFT) op zijn website bekendgemaakt. Mercedes-benz UK moet anderhalf miljoen pond betalen. Er was nog een vierde dealer betrokken bij de zaak maar die krijgt uiteindelijk geen straf. Volgens OFT gaat het om vergrijpen uit de periode 2008-2010.

Behalve het maken van prijsafspraken hebben de importeur en de dealers ook bedrijfsgeheimen uitgewisseld. Mercedes-Benz UK zegt de zaak te betreuren en veel te hebben geleerd. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren met de autoriteiten samengewerkt en door de schikking met OFT is de zaak nu afgehandeld.(dpa)   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding