Kabinet wil technici uit Europa naar Nederland halen

Het kabinet wil Europese werkloze jongeren met werkervaring en specifieke kwaliteiten in de techniek of energie naar Nederland halen.

Premier Mark Rutte zei dat woensdag na afloop van een Europese top over jeugdwerkloosheid in Berlijn. EU-leiders bespraken daar de mogelijkheden om elkaar te helpen de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Vorige week stelden de EU-landen 8 miljard euro beschikbaar voor landen waar de jeugdwerkloosheid hoger is dan 25 procent.

Vooral in Zuid-Europese landen is de werkloosheid onder jongeren tot 25 jaar enorm hoog. In Spanje en Griekenland ligt die tussen de 55 en 60 procent, in Portugal en Italië rond de 40 procent. In Kroatië, sinds maandag lid van de EU, bedraagt de jeugdwerkloosheid 52 procent. In Nederland ligt die op ruim 10 procent. Alleen Duitsland en Oostenrijk scoren in de EU beter.

Bedrijven uit de techniek- en energiesector hebben grote moeite om goed opgeleid personeel te vinden, terwijl er in andere landen ‘hoogwaardige arbeidskrachten’ zonder werk zitten, zo stelde Rutte. Daarmee kan Nederland helpen de Europese jeugdwerkloosheid terug te dringen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Naar mijn mening hebben we hier al genoeg werkloze jongere en crisis.
Ik geef Wilders echt gelijk loopt als hondje achter Europa aan.

Geplaatst door: Hij is gek geworden of al langdurig op
Kabinet wil technici uit Europa naar Nederland halen - Automobielmanagement.nl

Kabinet wil technici uit Europa naar Nederland halen

Het kabinet wil Europese werkloze jongeren met werkervaring en specifieke kwaliteiten in de techniek of energie naar Nederland halen.

Premier Mark Rutte zei dat woensdag na afloop van een Europese top over jeugdwerkloosheid in Berlijn. EU-leiders bespraken daar de mogelijkheden om elkaar te helpen de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Vorige week stelden de EU-landen 8 miljard euro beschikbaar voor landen waar de jeugdwerkloosheid hoger is dan 25 procent.

Vooral in Zuid-Europese landen is de werkloosheid onder jongeren tot 25 jaar enorm hoog. In Spanje en Griekenland ligt die tussen de 55 en 60 procent, in Portugal en Italië rond de 40 procent. In Kroatië, sinds maandag lid van de EU, bedraagt de jeugdwerkloosheid 52 procent. In Nederland ligt die op ruim 10 procent. Alleen Duitsland en Oostenrijk scoren in de EU beter.

Bedrijven uit de techniek- en energiesector hebben grote moeite om goed opgeleid personeel te vinden, terwijl er in andere landen ‘hoogwaardige arbeidskrachten’ zonder werk zitten, zo stelde Rutte. Daarmee kan Nederland helpen de Europese jeugdwerkloosheid terug te dringen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Naar mijn mening hebben we hier al genoeg werkloze jongere en crisis.
Ik geef Wilders echt gelijk loopt als hondje achter Europa aan.

Geplaatst door: Hij is gek geworden of al langdurig op