MRA-E opent helpdesk voor elektrisch rijden

Voor vragen over elektrisch rijden, de aanleg van laadpalen of de financiering ervan kunnen lokale overheden nu terecht bij de helpdesk van MRA-Elektrisch.

MRA staat voor Metropoolregio Amsterdam en MRA-Elektrisch stimuleert de uitrol van elektrisch vervoer in de provincies Noord-Holland en Flevoland. De focus ligt op het realiseren van een netwerk van laadpalen en de groei van het aantal elektrische auto’s. ‘Op dit moment rijden er zo’n tienduizend elektrische auto’s in Nederland en maandelijks komen er zo’n duizend bij. De vraag naar openbare laadpalen neemt daardoor sterk toe’, zegt MRA. Maar volgens MRA-Elektrisch zijn er veel partijen die niet precies weten hoe ze de benodigde oplaadinfrastructuur moeten realiseren. Met Europese steun heeft men nu een helpdesk voor lokale overheden opgericht. Door samen te werken en kennis te delen wil MRA-E bijdragen aan een snellere uitrol van elektrisch vervoer in Nederland.

Elisabeth Post, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, is blij met deze ontwikkeling: "In de regio rond Amsterdam hebben we in de afgelopen twee jaar veel ervaring opgedaan en antwoorden op vragen gevonden. Die willen we graag met onze collega’s delen. Gemeenten en provincies moeten elkaar daarin willen ondersteunen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

MRA-E opent helpdesk voor elektrisch rijden - Automobielmanagement.nl

MRA-E opent helpdesk voor elektrisch rijden

Voor vragen over elektrisch rijden, de aanleg van laadpalen of de financiering ervan kunnen lokale overheden nu terecht bij de helpdesk van MRA-Elektrisch.

MRA staat voor Metropoolregio Amsterdam en MRA-Elektrisch stimuleert de uitrol van elektrisch vervoer in de provincies Noord-Holland en Flevoland. De focus ligt op het realiseren van een netwerk van laadpalen en de groei van het aantal elektrische auto’s. ‘Op dit moment rijden er zo’n tienduizend elektrische auto’s in Nederland en maandelijks komen er zo’n duizend bij. De vraag naar openbare laadpalen neemt daardoor sterk toe’, zegt MRA. Maar volgens MRA-Elektrisch zijn er veel partijen die niet precies weten hoe ze de benodigde oplaadinfrastructuur moeten realiseren. Met Europese steun heeft men nu een helpdesk voor lokale overheden opgericht. Door samen te werken en kennis te delen wil MRA-E bijdragen aan een snellere uitrol van elektrisch vervoer in Nederland.

Elisabeth Post, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, is blij met deze ontwikkeling: "In de regio rond Amsterdam hebben we in de afgelopen twee jaar veel ervaring opgedaan en antwoorden op vragen gevonden. Die willen we graag met onze collega’s delen. Gemeenten en provincies moeten elkaar daarin willen ondersteunen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding