Wiebes: ook jong-gebruikte demo’s onder MIA-Vamil

Ook voor ‘milieuvriendelijke demo’s’ kan vanaf nu een beroep worden gedaan op de investeringsaftrek MIA-Vamil. Dat meldt Rai Vereniging naar aanleiding van een besluit van de staatssecretaris.

De nieuwe staatssecretaris van financiën Wiebes heeft in een besluit goedgekeurd dat een voertuig van maximaal zes maanden oud of met ten hoogste zesduizend kilometer op de teller ook als ‘nieuw’ mag worden aangemerkt. Tot dusver gold voor MIA-Vamil de eis dat het moet gaan om een ‘niet eerder gebruikt bedrijfsmiddel’ waarmee dus enkel  nieuwe auto’s onder de regeling vielen.

RAI Vereniging zegt blij te zijn met deze aanpassing want milieuvriendelijke voertuigen die in aanmerking komen voor subsidies in de vorm van investeringsaftrek en willekeurige afschrijving bleken als demo of als zeer jong-gebruikt moeilijk te verkopen. Zij werden immers niet meer gezien als nieuw en komen daarmee niet in aanmerking voor deze regelingen.

Wiebes: ook jong-gebruikte demo’s onder MIA-Vamil - Automobielmanagement.nl

Wiebes: ook jong-gebruikte demo’s onder MIA-Vamil

Ook voor ‘milieuvriendelijke demo’s’ kan vanaf nu een beroep worden gedaan op de investeringsaftrek MIA-Vamil. Dat meldt Rai Vereniging naar aanleiding van een besluit van de staatssecretaris.

De nieuwe staatssecretaris van financiën Wiebes heeft in een besluit goedgekeurd dat een voertuig van maximaal zes maanden oud of met ten hoogste zesduizend kilometer op de teller ook als ‘nieuw’ mag worden aangemerkt. Tot dusver gold voor MIA-Vamil de eis dat het moet gaan om een ‘niet eerder gebruikt bedrijfsmiddel’ waarmee dus enkel  nieuwe auto’s onder de regeling vielen.

RAI Vereniging zegt blij te zijn met deze aanpassing want milieuvriendelijke voertuigen die in aanmerking komen voor subsidies in de vorm van investeringsaftrek en willekeurige afschrijving bleken als demo of als zeer jong-gebruikt moeilijk te verkopen. Zij werden immers niet meer gezien als nieuw en komen daarmee niet in aanmerking voor deze regelingen.