Daarmee zou een behoorlijk aantal leaserijders (enigszins) tegemoet worden gekomen, Wiebes reageerde vanmiddag op het Binnenhof op een bericht in de Telegraaf. Hoewel de staatsecretaris zegt pas komende maandag per brief definitieve duidelijkheid te bieden, noemde hij het ochtendblad "zeer goed geïnformeerd."

De krant meldde dat overleg tussen de regeringspartijen en Wiebes erin heeft geresulteerd dat minder leaserijders terecht zullen komen in de 25%-schaal – de hoogste. Voor een tussentarief van (vrijwel zeker) 22% had met name de VVD zich sterk gemaakt. Het op handen zijnde compromis zorgt dat de liberalen nu wél akkoord kunnen gaan met het bijtellingsplan. Dat is volgens Wiebes overigens nog niet helemaal klaar. Tegenover de NOS zei hij, kort voor aanvang van de ministerraad: "Er wordt nog druk aan gemodelleerd maar het voldoet aan randvoorwaarden voor elektrisch rijden en milieu, blijft binnen het budget en komt  tegemoet aan bezwaren die er lagen."

RAI, Bovag en VNA deden donderdagmiddag een tegenvoorstel.

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding