Autolobby zwaar in de clinch over rekeningrijden

Het pleidooi van de RAI voor het invoeren van rekeningrijden is bij de andere partijen in de nationale autolobby volstrekt verkeerd gevallen. “We willen er hooguit over nadenken als er een voorstel komt,” zegt directeur Frits van Bruggen van de ANWB tegen het FD.

Autolobby zwaar in de clinch over rekeningrijden

De afgelopen twee dagen zijn weer nieuwe records gevestigd voor de files in ons land. Niet alleen gaat het beter met de economie maar ook zijn er nog altijd meer auto’s op de weg. Daarom pleitte Steven van Eijk, voorzitter van de RAI Vereniging, onlangs maar weer eens voor rekeningrijden: "Volgens mij is de tijd rijp dat iedereen doorheeft dat Nederland langzaam stil komt te staan." De RAI denkt dat rekeningrijden de enige oplossing is om het fileprobleem nog een beetje onder controle te krijgen.

Maar dat idee valt verkeerd bij de rest van de autolobby, zeker ook omdat de RAI de indruk heeft gewekt mede namens de Bovag en de ANWB te spreken. "Daar zijn ze bij de ANWB zeer ongelukkig mee," meldt het FD. Van Bruggen: "Pas als er een voorstel ligt, dan zijn we bereid ernaar te kijken", zegt directeur Van Bruggen. De vereniging voelt zich niet geroepen om zelf met ideeën te komen. "Dat is niet onze rol." En omdat rekeningrijden een jaar voor de Kamerverkiezingen ook niet op de agenda staat bij de politiek, zal er binnen afzienbare termijn zeker geen voorstel op tafel komen.

Autolobby zwaar in de clinch over rekeningrijden - Automobielmanagement.nl

Autolobby zwaar in de clinch over rekeningrijden

Het pleidooi van de RAI voor het invoeren van rekeningrijden is bij de andere partijen in de nationale autolobby volstrekt verkeerd gevallen. “We willen er hooguit over nadenken als er een voorstel komt,” zegt directeur Frits van Bruggen van de ANWB tegen het FD.

Autolobby zwaar in de clinch over rekeningrijden

De afgelopen twee dagen zijn weer nieuwe records gevestigd voor de files in ons land. Niet alleen gaat het beter met de economie maar ook zijn er nog altijd meer auto’s op de weg. Daarom pleitte Steven van Eijk, voorzitter van de RAI Vereniging, onlangs maar weer eens voor rekeningrijden: "Volgens mij is de tijd rijp dat iedereen doorheeft dat Nederland langzaam stil komt te staan." De RAI denkt dat rekeningrijden de enige oplossing is om het fileprobleem nog een beetje onder controle te krijgen.

Maar dat idee valt verkeerd bij de rest van de autolobby, zeker ook omdat de RAI de indruk heeft gewekt mede namens de Bovag en de ANWB te spreken. "Daar zijn ze bij de ANWB zeer ongelukkig mee," meldt het FD. Van Bruggen: "Pas als er een voorstel ligt, dan zijn we bereid ernaar te kijken", zegt directeur Van Bruggen. De vereniging voelt zich niet geroepen om zelf met ideeën te komen. "Dat is niet onze rol." En omdat rekeningrijden een jaar voor de Kamerverkiezingen ook niet op de agenda staat bij de politiek, zal er binnen afzienbare termijn zeker geen voorstel op tafel komen.