Afgelopen december werd de mobiliteitsalliantie gelanceerd door onder andere RAI Vereniging, NS en ANWB. Doel: te komen tot een gezamenlijk nieuw en duurzaam mobiliteitssysteem. Er werd het manifest ‘Vooruit’ gepubliceerd.

Nieuwe partijen onderschrijven nu dit manifest, waaronder dus VNA en VZR. Maar ook BOVAG, reizigersorganisatie ROVER, MKB Infra, Qbuzz, de Federatie voor Historische voertuigen (FEHAC) en de Fietsersbond haken aan en committeren zich aan de alliantiedoelstelling. 

Het Nationale Mobiliteitsdebat

"Niet alleen wordt daarmee het maatschappelijk draagvlak versterkt, waarbij zowel de ondernemers als de (zakelijke) reiziger breed zijn vertegenwoordigd, maar bovenal is de uitbreiding een belangrijke versterking van de slagkracht richting de politiek", aldus RAI Vereniging in een persverklaring.
Op 9 maart, minder dan een week voor de Tweede Kamerverkiezingen, organiseert de alliantie ‘Het Nationale Mobiliteitsdebat’ in de Jaarbeurs in Utrecht. In dit debat, onder leiding van Rens de Jong (BNR), gaan Tweede Kamerleden tijdens meerdere debatrondes met elkaar, met de alliantiepartijen en de aanwezige gasten in discussie over de toekomst van de mobiliteit van Nederland.

(bron: Trends in Autoleasing) 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding