PvdA wil al in 2025 nieuwe auto emissieloos

De PvdA wil dat er al vanaf 2025 alleen nog emissieloze nieuwe personenauto’s, motoren, bromfietsen en scooters worden verkocht. In dat verband wil de partij elektrisch rijden ook verder stimuleren. “Elektrisch rijden is voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. Dat kan door een combinatie van investeringen en verbreding van fiscale regelingen,’’ schrijft de partij in haar programma voor de Kamerverkiezingen van 2021.

ALD: leaserijder wil snel over op elektrisch rijden

De PvdA wil ook autodelen promoten. “Auto’s staan negentig procent van de tijd stil. Wij stimuleren om auto’s te delen. Zo dalen de kosten en gaan we tegen dat mensen niet daar kunnen komen waar ze willen, omdat ze het geld er niet voor hebben.’’ De partij wil verder de Europese norm voor auto’s verder aanscherpen. “Verduurzaming van mobiliteit is cruciaal in de energietransitie en normering is hiervoor het beste middel.’’ Daarnaast moeten vervoermiddelen die zorgen voor geluidsoverlast zo snel mogelijk worden vervangen door stillere en duurzamere alternatieven.

OV

Net als andere partijen besteedt ook de PvdA in het programma veel aandacht aan openbaar vervoer. De OV-tarieven moeten omlaag en kinderen mogen op woensdag en in het weekend gratis mee. Ook wil de partij dat de reistijd tussen de Randstad en de regio wordt verkleind door te investeren in snel, duurzaam en betaalbaar openbaar vervoer. Die treinverbindingen worden ook doorgetrokken naar de buurlanden. “Zo maken we van de trein een goed alternatief voor de auto en het vliegtuig.’’

Reacties

Dat is weer eens leuk bedacht door de PvdA, en ze kunnen de verkoop wel verbieden, maar elk voertuig met een europese typegoedkeuring moet in ieder lidstaat geregistreerd kunnen worden. We gaan dan gewoon onze voertuigen met verbrandingsmotor over de grens kopen en laten die door de RDW van een kenteken voorzien. Fijn vooruitzicht voor de Bovag en de merkdealers .

Geplaatst door: Laszlo Mogyorossy op
PvdA wil al in 2025 nieuwe auto emissieloos - Automobielmanagement.nl

PvdA wil al in 2025 nieuwe auto emissieloos

De PvdA wil dat er al vanaf 2025 alleen nog emissieloze nieuwe personenauto’s, motoren, bromfietsen en scooters worden verkocht. In dat verband wil de partij elektrisch rijden ook verder stimuleren. “Elektrisch rijden is voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. Dat kan door een combinatie van investeringen en verbreding van fiscale regelingen,’’ schrijft de partij in haar programma voor de Kamerverkiezingen van 2021.

ALD: leaserijder wil snel over op elektrisch rijden

De PvdA wil ook autodelen promoten. “Auto’s staan negentig procent van de tijd stil. Wij stimuleren om auto’s te delen. Zo dalen de kosten en gaan we tegen dat mensen niet daar kunnen komen waar ze willen, omdat ze het geld er niet voor hebben.’’ De partij wil verder de Europese norm voor auto’s verder aanscherpen. “Verduurzaming van mobiliteit is cruciaal in de energietransitie en normering is hiervoor het beste middel.’’ Daarnaast moeten vervoermiddelen die zorgen voor geluidsoverlast zo snel mogelijk worden vervangen door stillere en duurzamere alternatieven.

OV

Net als andere partijen besteedt ook de PvdA in het programma veel aandacht aan openbaar vervoer. De OV-tarieven moeten omlaag en kinderen mogen op woensdag en in het weekend gratis mee. Ook wil de partij dat de reistijd tussen de Randstad en de regio wordt verkleind door te investeren in snel, duurzaam en betaalbaar openbaar vervoer. Die treinverbindingen worden ook doorgetrokken naar de buurlanden. “Zo maken we van de trein een goed alternatief voor de auto en het vliegtuig.’’

Reacties

Dat is weer eens leuk bedacht door de PvdA, en ze kunnen de verkoop wel verbieden, maar elk voertuig met een europese typegoedkeuring moet in ieder lidstaat geregistreerd kunnen worden. We gaan dan gewoon onze voertuigen met verbrandingsmotor over de grens kopen en laten die door de RDW van een kenteken voorzien. Fijn vooruitzicht voor de Bovag en de merkdealers .

Geplaatst door: Laszlo Mogyorossy op