De A8 is ‘niet geheel onverwacht’ de winnaar, concludeert het blad. Opmerkelijker vindt het de nummers twee en drie: de Chrysler 300C en de Maserati Quattroporte. Volgens Fem Business hebben ‘duizenden kiezers’ de afgelopen twee maanden op de site www.executivecaroftheyear.nl hun stem uitgebracht. Sponsor GE Fleet Services meldde in september abusievelijk dat FEM Business de verkiezing van de ‘Executive Car of the Year’ ‘voor de eerste maal in Nederland’ organiseert. De eerste met deze verkiezing met dezelfde titel in Nederland was namelijk AutomobielManagement, in mei 1993. Executive Car van het Jaar 1993 was toen Mercedes met de 300 SE 2.8. Audi stond destijds wel op de shortlist van zeven auto’s – met de 100 2.8 E.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding