De belangrijkste oorzaak van de verkoopgroei is de populariteit van de nieuwe Hummer H3, die begin dit jaar werd geïntroduceerd. Dankzij het succes van deze compacte SUV heeft Hummer in de periode januari – september 39.329 auto’s verkocht, tegenover 21.359 Hummer’s gedurende de eerste negen maanden van 2004. In Nederland werden tot nu toe 37 Hummers verkocht, waarvan 11 op grijs kenteken. Recent heeft Hummer 100 miljoen dollar geïnvesteerd in de bouw van een tweede fabriek, in Zuid-Afrika. In deze productiefaciliteit zullen zowel links- als rechtsgestuurde Hummer’s H3 geproduceerd gaan worden, bedoeld voor markten buiten Noord-Amerika. Ook de auto’s voor Nederland zullen op termijn uit deze fabriek afkomstig zijn. De H3 wordt naar verwachting Hummer’s meest succesvolle model, waarbij de populariteit vooral in de Verenigde Staten, het Midden Oosten en Europa groot zal zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding