De American Family Association (AFA) heeft deze zomer opgeroepen Ford te boycotten vanwege deze advertenties. Maar zij stelde de actie een halfjaar uit omdat zij erover in gesprek was. Nu zou de actie helemaal zijn afgeblazen, aldus een bericht van Automotive News. De conservatieve club van religieuzen zou nog wel wat 'meningsverschillen' hebben met Ford maar voldoende gerustgesteld zijn dat Ford rekening houdt en blijft houden met de 'bezorgdheden' van AFA. Ford was volgens deze organisatie te homovriendelijk. Volgens een woordvoerder van Ford heeft het terugtrekken van de advertenties niets te maken met de dreigementen van AFA maar met een verandering van de marketingstrategie van de merken. Volvo zou wel blijven adverteren in tijdschriften voor homo's. Een groep van negentien organisaties die opkomt voor de rechten van homo's, bi-sexuelen en transgenders zegt 'hevig verbijsterd' te zijn en wil met Ford om de tafel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding