De groei is vooral toe te schrijven aan de Jazz, die tachtigduizend keer over de toonbank ging. Daarnaast hebben de CR-V en FR-V bijgedragen aan het succes. De groei die in 2005 is geboekt, zal zich in 2006 voortzetten, zo voorspelt Honda. Met de nieuwe Civic in het vooruitzicht verwacht het merk komend jaar in Europa te stijgen naar 310 duizend verkochte exemplaren. Lukt dat inderdaad, dan presteren de Japanners negen procent beter dan de aankomende recordscore over 2005. In Nederland zit Honda eveneens in de lift, na een aantal moeilijke jaren. Per 20 december waren 4018 wagens geregistreerd, bijna driehonderd meer dan vorig jaar rond deze tijd (3724). Ook bij ons is de Jazz (1372) het meest verkochte model.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding