De wedstrijd is een initiatief van Lavans, adviseur voor bedrijfskledingbeheer en bedrijfshygiëne. Lavans organiseert de wedstrijd voor de tweede keer en ViaNorm auditeert de werkplaatsen. Er zijn wijzigingen aangebracht in de beoordeling waardoor de wedstrijd ‘spannender’ zou worden. Met de wedstrijd ‘Dé werkplaats van Nederland’ – een beoordeling op hygiëne, representatie, milieu en veiligheid – vestigt Lavans extra de aandacht op het belang van een schone, representatieve werkplaats en dito monteurs. Autobedrijven, truckbedrijven, schadeherstelbedrijven en overige automotive gerelateerde bedrijven kunnen zich voor de wedstrijd inschrijven van 10 september tot en met 8 oktober. Het winnende werkplaatsteam ontvangt behalve de eer, de titel en de prestigieuze Lavans wisselbokaal diverse prijzen van Innovam, Stokvis en Heiwegen. Walther van der Meer van Lavans: “Dankzij de wedstrijd heeft representatie, hygiëne en milieuveiligheid bij een groot aantal autobedrijven extra aandacht gekregen. Voor de uitstraling naar klanten is dit een goede ontwikkeling en ook precies onze bedoeling. De jury is naast Lavans, Innovam Groep, IVA Driebergen en de OSB verder uitgebreid met Heiwegen Consultancy, Stokvis Equipment, ArboNed en R&B Milieu Advies.” Op www.dewerkplaatsvannederland.nl kunnen alle bij Bovag aangesloten autobedrijven en bij Focwa aangesloten schadeherstelbedrijven zich inschrijven. Deelnemende autobedrijven worden door ViaNorm in september, oktober, november of december beoordeeld op hygiëne, representatie, milieu en veiligheid. Na een voorselectie wordt de Top 10 begin januari 2008 bekendgemaakt, waarna deze autobedrijven nogmaals door de onafhankelijke jury worden bezocht. De jury beslist op basis van de beoordeling en een diepte-interview wie ‘Dé werkplaats van Nederland’ heeft. Dit wordt op 23 januari 2008 tijdens een Award-Uitreiking bekendgemaakt.