Nederland boekt recordgroei bij autoverkopen

De Nederlandse automarkt was volgens de Brusselse koepelorganisatie ACEA n augustus de sterkste groeier in West-Europa.

Met een plus van 20,2 procent (en 7,3 procent in juli) stond ons land op nummer één. In heel Europa gingen de verkopen in juli omhoog met 7,4 procent en in augustus met 2,5 procent. De algemene groei is vooral te danken aan de Oost-Europese landen. Daarnaast lijken ook Frankrijk – met een plus van 21 procent in juli – en Italië (bijna elf procent groei in die maand) uit het dal te klimmen. Beide landen zagen de verkopen in augustus echter wel weer licht inzakken. Duitsland blijft over de hele zomer in mineur, met een min van 2,7 procent in juli gevolgd door 2,2 procent in de daaropvolgende maand. Over heel 2007 gezien boeken de autoverkopen in Europa nu een lichte winst met 1 procent, aldus ACEA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederland boekt recordgroei bij autoverkopen - Automobielmanagement.nl

Nederland boekt recordgroei bij autoverkopen

De Nederlandse automarkt was volgens de Brusselse koepelorganisatie ACEA n augustus de sterkste groeier in West-Europa.

Met een plus van 20,2 procent (en 7,3 procent in juli) stond ons land op nummer één. In heel Europa gingen de verkopen in juli omhoog met 7,4 procent en in augustus met 2,5 procent. De algemene groei is vooral te danken aan de Oost-Europese landen. Daarnaast lijken ook Frankrijk – met een plus van 21 procent in juli – en Italië (bijna elf procent groei in die maand) uit het dal te klimmen. Beide landen zagen de verkopen in augustus echter wel weer licht inzakken. Duitsland blijft over de hele zomer in mineur, met een min van 2,7 procent in juli gevolgd door 2,2 procent in de daaropvolgende maand. Over heel 2007 gezien boeken de autoverkopen in Europa nu een lichte winst met 1 procent, aldus ACEA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding