Beschilderde Fiat 500 geveild voor 60 mille

Een door de bekende Engelse kunstenaar Tracey Emin beschilderde Fiat 500 is voor een recordbedrag geveild.

De nieuwe Italiaanse auto ging onder de hamer voor maar liefst 42 duizend pond (zo’n zestigduizend euro). Het kunstwerk met de titel ‘I Told You Not To’ is één van vier speciaal ontworpen en beschilderde exemplaren van de supermini die ook door de kunstenaarswereld is omarmd. De Fiat 500 werd afgelopen zaterdag 13 oktober geveild tijdens een moderne kunst veiling in het ‘Philips de Pury & Company’ veilinghuis. De opbrengst van de veiling gaat naar het door de kunstenaar uitgekozen goede doel ‘PEAS’ dat geld inzamelt voor een schoolbibliotheek in Uganda. De drie andere door Emin ontworpen 500’s – ‘Love is Love’, ‘Dark Dark’ and ‘You Go Around Me’ – zullen ook geveild worden. Één zal nog dit jaar onder de hamer gaan, de andere twee in 2008. De Fiat 500 zal in Nederland eind dit jaar in de verkoop gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Beschilderde Fiat 500 geveild voor 60 mille - Automobielmanagement.nl

Beschilderde Fiat 500 geveild voor 60 mille

Een door de bekende Engelse kunstenaar Tracey Emin beschilderde Fiat 500 is voor een recordbedrag geveild.

De nieuwe Italiaanse auto ging onder de hamer voor maar liefst 42 duizend pond (zo’n zestigduizend euro). Het kunstwerk met de titel ‘I Told You Not To’ is één van vier speciaal ontworpen en beschilderde exemplaren van de supermini die ook door de kunstenaarswereld is omarmd. De Fiat 500 werd afgelopen zaterdag 13 oktober geveild tijdens een moderne kunst veiling in het ‘Philips de Pury & Company’ veilinghuis. De opbrengst van de veiling gaat naar het door de kunstenaar uitgekozen goede doel ‘PEAS’ dat geld inzamelt voor een schoolbibliotheek in Uganda. De drie andere door Emin ontworpen 500’s – ‘Love is Love’, ‘Dark Dark’ and ‘You Go Around Me’ – zullen ook geveild worden. Één zal nog dit jaar onder de hamer gaan, de andere twee in 2008. De Fiat 500 zal in Nederland eind dit jaar in de verkoop gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding