Nederlander tweede bij Toyota Skills Grand Prix

De Nederlander Danny Teheux is tweede geworden in de European Skills Grand Prix, een competitie tussen technici van Toyota dealers in Europa.

Teheux hoefde alleen een Poolse collega voor zich op het podium te dulden. In totaal deden er 24 landen mee aan deze wedstrijd. Teheux (tweede van links op de foto) is in het dagelijks leven werkzaam bij Autobedrijf Louis Petit in het Limburgse Ulestraten. Eerder versloeg hij zijn Nederlandse collega’s tijdens de landelijke voorrondes. Nu hoefde hij alleen zijn meerdere te erkennen in Wojciech Ziemniak uit Polen. De finale van de European Skills Grand Prix vond plaats in het technisch trainingscentrum van Toyota Motor Europe in het Belgische Zaventem. De kandidaten kregen vijf pittige opdrachten. Zo moesten zij een diagnose stellen aan de 1.6 benzinemotor van een Toyota Auris, componenten vervangen van de nieuwe V8 twinturbo dieselmotor van de Toyota Land Cruiser en moesten zij onderhoud plegen aan het remsysteem van een Toyota Prius. In de theorieronde kregen de deelnemers examenvragen uit alle niveaus van het opleidingsprogramma van Toyota. Een jury beoordeelde de kandidaten op de juiste diagnosemethode, het vervangen van de juiste onderdelen, de werkvolgorde, accuratesse en werkhouding en de aandacht voor veiligheid en milieu. De vijfde opdracht bestond uit het stellen van een diagnose aan een Mulitplex systeem (CAN bus). In de negen keer dat de finale werd georganiseerd haalde Nederland vijf keer een podiumplaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederlander tweede bij Toyota Skills Grand Prix - Automobielmanagement.nl

Nederlander tweede bij Toyota Skills Grand Prix

De Nederlander Danny Teheux is tweede geworden in de European Skills Grand Prix, een competitie tussen technici van Toyota dealers in Europa.

Teheux hoefde alleen een Poolse collega voor zich op het podium te dulden. In totaal deden er 24 landen mee aan deze wedstrijd. Teheux (tweede van links op de foto) is in het dagelijks leven werkzaam bij Autobedrijf Louis Petit in het Limburgse Ulestraten. Eerder versloeg hij zijn Nederlandse collega’s tijdens de landelijke voorrondes. Nu hoefde hij alleen zijn meerdere te erkennen in Wojciech Ziemniak uit Polen. De finale van de European Skills Grand Prix vond plaats in het technisch trainingscentrum van Toyota Motor Europe in het Belgische Zaventem. De kandidaten kregen vijf pittige opdrachten. Zo moesten zij een diagnose stellen aan de 1.6 benzinemotor van een Toyota Auris, componenten vervangen van de nieuwe V8 twinturbo dieselmotor van de Toyota Land Cruiser en moesten zij onderhoud plegen aan het remsysteem van een Toyota Prius. In de theorieronde kregen de deelnemers examenvragen uit alle niveaus van het opleidingsprogramma van Toyota. Een jury beoordeelde de kandidaten op de juiste diagnosemethode, het vervangen van de juiste onderdelen, de werkvolgorde, accuratesse en werkhouding en de aandacht voor veiligheid en milieu. De vijfde opdracht bestond uit het stellen van een diagnose aan een Mulitplex systeem (CAN bus). In de negen keer dat de finale werd georganiseerd haalde Nederland vijf keer een podiumplaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding