In de eerste fase is directauto.nl alleen voor de Kroymans-dealers die één of meer merken van importeur Kroymans vertegenwoordigen. Zij kunnen er vervolgens wel de andere merken op de site plaatsen die ze eventueel ook voeren. Elke andere dealer in Nederland kan aanhaken zodra is gebleken dat de lancering goed is gegaan, aldus Kroymans. Acht van de tien kopers van een nieuwe auto vinden dat ze veel te lang moeten wachten op de komst van hun nieuwe auto. Zeventig procent baalt zo van de wachttijden dat ze een andere auto overweegt te kopen. Dit is gebleken uit onderzoek van onderzoeksbureau Euroclix onder ruim duizend particuliere automobilisten. Een steeds groter wordende groep autokopers van ongeveer veertig procent wil ook vanwege de snelheid van levering via internet een nieuwe auto aanschaffen. Zij hechten verder vooral aan gemak en scherpe prijzen en hebben geen zin om te onderhandelen. Daarom lanceren de Kroymans-importeurs en ongeveer 150 officiële merkdealers vandaag (28 november) http://www5.directauto.nl/ . De consument kan hierdoor voor het eerst in ons land via één site, direct bij de bron, dus zonder tussenkomst van een intermediair, bij meerdere officiële merkdealers nieuwe auto’s kopen van meer dan twintig merken. De wachttijd is nooit langer dan twee weken, er gelden vaste prijzen met hoge kortingen, er is een thuisbezorgservice en een half jaar lang wordt de nieuwe auto maandelijks gratis gewassen. Meer hierover in Automobiel Management nummer 22 van 21 december.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding