Dat zijn er minder dan het totaal over 2007, toen 504.197 exemplaren werden geregistreerd (ruim vier procent meer dan in 2006). Zoals Automobiel Management op Oudjaarsdag al meldde, is Volkswagen het best verkochte merk geworden en leverde Peugeot met de 207 het populairste model. RAI Vereniging en Bovag verwachten in januari een verkooppiek in de segmenten die vanwege de ingrijpende wijzigingen in de BPM per 1 februari 2008 (slurptax) fors duurder zullen worden. Daarnaast wordt de BPM verlaagd met 6,5 procent. Die maatregel geldt als eerste stap in de richting van afschaffing van belastingen op de aanschaf van auto’s en motoren. De belastingverhogingen, de stagnatie van het besteedbaar inkomen en het consumentenvertrouwen leiden volgens RAI Vereniging en Bovag waarschijnlijk tot een dalende nieuwverkoop.