Araun Gordijn (1947) studeerde af aan de Rietveld Academie en maakte naam met realistische schilderijen over een gedroomd en gereconstrueerd Amerika. In zijn stadslandschappen – ‘roadside-culture’ – figureren meestal auto’s en/of brandstofstations. Gordijn won meerdere prijzen met zijn werk, waaronder de Europaprijs, de Arti/Mediamaxprijs en de Theo van der Nahmerprijs. Hij publiceerde vijf boeken: ‘City limits, U.S.A.’, ‘Drive the sidewalk U.S.A.’ ‘Still America’ en ‘Vijftig benzinestations Holland/Amerika’. Zijn meest recente boek ‘Triviale Illusies’ was, naar eigen zeggen, in recordtijd uitverkocht. ‘Geen schilderij zonder auto’ is gratis te bezoeken vanaf 18 februari tot en met 18 maart in De Turfkelder, Stadhuisstraat 1 te Schoonhoven. Openingstijden: maandag van 13.30 tot 16.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur. Zondag gesloten.