Auto’s bekleed met gras. Een auto van karton, die je zelf repareert met plakband. Platform 21, het centrum voor mode en vormgeving aan de Amsterdamse Zuidas, vroeg ontwerpers radiografische speelgoedauto’s te transformeren in hun ultieme joyride. In de tentoonstelling Platform21=Joyriding zie je de droomauto’s van onder andere productontwerper Bertjan Pot, ontwerpstudio NLXL, eindexamenstudenten van de Royal College of Art in Londen en ‘All-Stoff’, het garageteam van het MTV programma ‘Pimp My Ride’. De organisatoren beloven een visuele ‘road trip’ door je verbeelding. Geen autoshow maar een esthetische joyride waar het om vorm en gevoel draait in plaats van om techniek. Platform 21 wil nu de meeste auto’s beschikken over robuuste betrouwbaarheid, kwaliteit en prestatie ontwerpers weer laten durven dromen over de auto van de toekomst. Die is zachter en ronder en speelser, als je afgaat op de geëxposeerde auto’s. Sommige auto’s zijn als persoonlijke ‘bubbels’ waarin je tot rust komt, maar er zijn ook snelle modellen om mee rond te scheuren. Er is onder andere een kartonnen versie te zien van de ‘eMotio’, gemaakt door kunstenaar Hugo Vrijdag. Deze driewieler bestuur je door je lichaamsgewicht van de ene naar de andere kant van de wagen te verplaatsen Nog tot en met zondag 3 februari 2008, 12:00 – 19:00 uur, entree is gratis. Adres: Prinses Irenestraat 19.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding