Helft van Nederlanders in 2007 op de bon

De helft van de Nederlanders met een rijbewijs kreeg vorig jaar een bekeuring.

Het ging vooral om kleine overtredingen (<50 euro). Vrouwen en 50+-ers zijn netter in het verkeer en waren vorig jaar minder geld kwijt aan bekeuringen dan mannen en jonge automobilisten. Maar hoewel een kwart van de automobilisten ‘het geflitst worden’ ziet als meest vervelende bekeuring, zijn er bekeurmomenten die erger zijn. Ruim een derde baalt het meest van weggesleept worden, bij jongeren (<30 jaar) ligt dit percentage zelfs op 45 procent. De wielklem komt met achttien procent op een derde plek terecht in de topdrie van meest vervelende bekeuringen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Postbank naar autokosten. Aansluitend organiseert de bank een ludiek bedoelde flitspaalactie. Sinds 14 april staat langs de A4 tussen Schiphol en Amsterdam ’s werelds grootste flitspaal. Niet alleen langs de A4, maar ook op vele andere plekken in Nederland worden autorijders binnenkort geflitst. Maar voorbij razende auto’s krijgen geen prent van het CJIB uit Leeuwarden maar kunnen auto-eigenaren juist geld verdienen. Automobilisten moeten wel eest hun kenteken registreren op de Postbank-site. Wanneer de bestuurders vervolgens geflitst worden, maken zij kans op een jaar lang gratis tanken of een zuinige auto. Maar jammer is wel dat er een voorwaarde aan zit: je mag op het moment van flitsen niet te hard rijden. De Postbank zegt met de reclameactie in te spelen op de wens van automobilisten om de autokosten omlaag te brengen. Aanleiding voor deze campagne vormt de introductie van de Postbank Autoverzekering. Vandaag start ook de tv-campagne, met een commercial waarin Jan Mulder laat zien hoe het niet moet. Met een fikse boete en zonder rijbewijs moet hij zijn weg aan passagierszijde vervolgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Helft van Nederlanders in 2007 op de bon - Automobielmanagement.nl

Helft van Nederlanders in 2007 op de bon

De helft van de Nederlanders met een rijbewijs kreeg vorig jaar een bekeuring.

Het ging vooral om kleine overtredingen (<50 euro). Vrouwen en 50+-ers zijn netter in het verkeer en waren vorig jaar minder geld kwijt aan bekeuringen dan mannen en jonge automobilisten. Maar hoewel een kwart van de automobilisten ‘het geflitst worden’ ziet als meest vervelende bekeuring, zijn er bekeurmomenten die erger zijn. Ruim een derde baalt het meest van weggesleept worden, bij jongeren (<30 jaar) ligt dit percentage zelfs op 45 procent. De wielklem komt met achttien procent op een derde plek terecht in de topdrie van meest vervelende bekeuringen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Postbank naar autokosten. Aansluitend organiseert de bank een ludiek bedoelde flitspaalactie. Sinds 14 april staat langs de A4 tussen Schiphol en Amsterdam ’s werelds grootste flitspaal. Niet alleen langs de A4, maar ook op vele andere plekken in Nederland worden autorijders binnenkort geflitst. Maar voorbij razende auto’s krijgen geen prent van het CJIB uit Leeuwarden maar kunnen auto-eigenaren juist geld verdienen. Automobilisten moeten wel eest hun kenteken registreren op de Postbank-site. Wanneer de bestuurders vervolgens geflitst worden, maken zij kans op een jaar lang gratis tanken of een zuinige auto. Maar jammer is wel dat er een voorwaarde aan zit: je mag op het moment van flitsen niet te hard rijden. De Postbank zegt met de reclameactie in te spelen op de wens van automobilisten om de autokosten omlaag te brengen. Aanleiding voor deze campagne vormt de introductie van de Postbank Autoverzekering. Vandaag start ook de tv-campagne, met een commercial waarin Jan Mulder laat zien hoe het niet moet. Met een fikse boete en zonder rijbewijs moet hij zijn weg aan passagierszijde vervolgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding