Op de kick-off bijeenkomsten waren behalve beide merken ook een aantal dealers, de dms-leveranciers Bogaarts en UCS (Reynolds and Reynolds) en ADP Autoline present. In de pilots wordt het volledige proces doorlopen. Van het aanleveren van naw-gegevens uit het dms-pakket, het ‘schoonwassen’ en aanvullen door INDI, tot en met de geautomatiseerde verwerking van het retourbestand van INDI. Met behulp van een zogenaamde interpretatiefunctie heeft de dealer hierbij altijd het laatste woord over welke wijzigingen en aanvullingen in het retour-bestand van INDI wel en niet automatisch in het dms worden verwerkt. Zowel Bogaarts, UCS als ADP Autoline hebben inmiddels de koppeling met het INDI-platform gerealiseerd voor de automatische verwerking van gevalideerde gegevens. De pilots met BMW en Ford duren naar verwachting zes weken. Vereniging INDI is een samenwerkingsverband tussen Bovag Autodealers en RAI Vereniging afdeling Auto’s. Met de oprichting van de Vereniging is een rechtspersoon ontstaan die schriftelijke overeenkomsten met RDC en dms-leveranciers kan aangaan inzake Interface NAW-gegevens Dealer Importeur (INDI).