Het concept is volgens hoofd algemene zaken Bert Pluim van Hessing simpel. Na inschrijving op de website van www.autobazaarutrecht.nl ontvangt men een e-mail. Met deze mail komt men naar het terrein, betaalt tien euro aan de poort, presenteert de auto om deze direct te verkopen. Voor bezoekers is de toegang gratis. Er kunnen kilometerstanden, technische gegevens en APK keuring door AutoBazaar worden gecontroleerd. Daarnaast is er ook een valsgelddetector aanwezig. Ter plekke kunnen kentekens worden overgeschreven en krijgt men een vrijwaringsbewijs mee. Bert Pluim ziet een vergelijking met de Utrechtse automarkt op dinsdag wel, maar de bazaar is meer gericht op de particulier. “Op het terrein in De Bilt zijn na ons vertrek naar de A2 weinig activiteiten. De opslag en export doorvoer van Franse en Deense legervoertuigen samen met Van Vliet Trucks daargelaten. Het parkeerterrein is grotendeels leeg en het bestemmingsplan is nog niet gewijzigd dus gebruiken we nu de mogelijkheden. Misschien zetten we zelf ook wel wat auto’s neer.” De AutoBazaar is elke zaterdag geopend tussen 10.00 uur tot 17.00 uur. www.autobazaarutrecht.nl