Verkoop zuiderburen plust dertig procent

De Belgische autoverkopen in april zijn met dertig procent gestegen in verhouding met maart.

Dat is deels te danken aan de zwakke maand maart met daarin de Paasdagen maar volgens de auto-organisatie Febiac hebben de verkopen ‘hun volle elan hervonden’.   In de eerste vier maanden van dit jaar werden in Belgie cumulatief nu bijna tien procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. Wat merken betreft scoorde vooral Renault opvallend goed. Ook met bedrijfsvoertuigen gaat het prima bij de zuiderburen.   De verkopen van middelzware trucks van 3,5 tot 16 ton gingen met ruim 43 procent omhoog, die van de zwaarste trucks met 32 procent. Van de lichte bedrijfswagens (lcv’s) werden bijna vijftien procent meer afleveringen ingeschreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkoop zuiderburen plust dertig procent - Automobielmanagement.nl

Verkoop zuiderburen plust dertig procent

De Belgische autoverkopen in april zijn met dertig procent gestegen in verhouding met maart.

Dat is deels te danken aan de zwakke maand maart met daarin de Paasdagen maar volgens de auto-organisatie Febiac hebben de verkopen ‘hun volle elan hervonden’.   In de eerste vier maanden van dit jaar werden in Belgie cumulatief nu bijna tien procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. Wat merken betreft scoorde vooral Renault opvallend goed. Ook met bedrijfsvoertuigen gaat het prima bij de zuiderburen.   De verkopen van middelzware trucks van 3,5 tot 16 ton gingen met ruim 43 procent omhoog, die van de zwaarste trucks met 32 procent. Van de lichte bedrijfswagens (lcv’s) werden bijna vijftien procent meer afleveringen ingeschreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding