Duitse Fiat-advertentie spot met Nederlands elftal

‘Schneller zu Hause als die holländische Nationalmannschaft.’ In een Fiat Bravo ben je nog sneller thuis dan het oranjeteam straks bij het EK, sneert een Duitstalige advertentie van Fiat voor de Bravo.

In zijn column in De Telegraaf (van 12 mei) trekt hoofdredacteur Léon Bouwman van het reclamevakblad Adformatie quasi serieus van leer tegen de Duitse advertentie. “Dat ‘ogenschijnlijk onbeduidende’ Duitse reclamezinnetje raakte hem ‘recht tussen de ogen’”, zo citeert Reclamewereld.blog.nl. De advertentie (perstvertising) blijkt een soort Duitse Boomerangkaart te zijn, met als afzender Fiat. Reclamewereld.blog.nl neemt aan dat het geen publiciteitsstuntje is van Fiats mediabureau United Ambient Media in Hamburg, dat nota bene ook nog gelieerd is aan het Nederlandse Boomerang.   Maar reclamecolumnist Bouwman haalt op zijn beurt flink uit tegen de Duitsers: ‘Nog voordat er één veter is gestrikt, nog voordat er één schot is gelost, hebben die ellende-Duitsers hun sartechnieken, hun verbale schwalbes alweer van stal gehaald.’ Hij noemt de Duitse Fiat-reclame ‘niet Bravo, eerder pijnlijk. Als noppen in een onderbeen. Raak zoals een beslissende penalty vijf minuten voor tijd moet zijn.’ Bovendien klopt die belofte van Fiat Bravo in de advertentie niet, gekscheert Bouwman. Want Nederland brengt toch minstens een week in Zwitserland door. ‘Een auto die je in minder dan een week thuisbrengt, lijkt me, hoe ver je ook van huis was, geen droomaankoop maar een kat in de zak.’   Hoofdredacteur Michael van Os van Reclamewereld.blog.nl denkt toch dat het wel een grap moet zijn. Van waarschijnlijk een Nederlandse reclamemaker. Fiat zou nooit zo dom zijn om een ‘officiële’ advertentie te laten maken die de Nederlanders in de gordijnen jaagt. ‘Zo’n kleine markt voor Fiat is Nederland nu ook weer niet.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse Fiat-advertentie spot met Nederlands elftal - Automobielmanagement.nl

Duitse Fiat-advertentie spot met Nederlands elftal

‘Schneller zu Hause als die holländische Nationalmannschaft.’ In een Fiat Bravo ben je nog sneller thuis dan het oranjeteam straks bij het EK, sneert een Duitstalige advertentie van Fiat voor de Bravo.

In zijn column in De Telegraaf (van 12 mei) trekt hoofdredacteur Léon Bouwman van het reclamevakblad Adformatie quasi serieus van leer tegen de Duitse advertentie. “Dat ‘ogenschijnlijk onbeduidende’ Duitse reclamezinnetje raakte hem ‘recht tussen de ogen’”, zo citeert Reclamewereld.blog.nl. De advertentie (perstvertising) blijkt een soort Duitse Boomerangkaart te zijn, met als afzender Fiat. Reclamewereld.blog.nl neemt aan dat het geen publiciteitsstuntje is van Fiats mediabureau United Ambient Media in Hamburg, dat nota bene ook nog gelieerd is aan het Nederlandse Boomerang.   Maar reclamecolumnist Bouwman haalt op zijn beurt flink uit tegen de Duitsers: ‘Nog voordat er één veter is gestrikt, nog voordat er één schot is gelost, hebben die ellende-Duitsers hun sartechnieken, hun verbale schwalbes alweer van stal gehaald.’ Hij noemt de Duitse Fiat-reclame ‘niet Bravo, eerder pijnlijk. Als noppen in een onderbeen. Raak zoals een beslissende penalty vijf minuten voor tijd moet zijn.’ Bovendien klopt die belofte van Fiat Bravo in de advertentie niet, gekscheert Bouwman. Want Nederland brengt toch minstens een week in Zwitserland door. ‘Een auto die je in minder dan een week thuisbrengt, lijkt me, hoe ver je ook van huis was, geen droomaankoop maar een kat in de zak.’   Hoofdredacteur Michael van Os van Reclamewereld.blog.nl denkt toch dat het wel een grap moet zijn. Van waarschijnlijk een Nederlandse reclamemaker. Fiat zou nooit zo dom zijn om een ‘officiële’ advertentie te laten maken die de Nederlanders in de gordijnen jaagt. ‘Zo’n kleine markt voor Fiat is Nederland nu ook weer niet.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding