In een interview met Automobiel Management noemt Bels de computer als een van de oorzaken. "In mijn tijd ging je als jonge knul dingen uit elkaar halen en in elkaar zetten, zelf ontdekken. Tegenwoordig gebeurt dat ontdekken ook wel, maar dan vanachter het beeldscherm. Houden ze ook nog eens de handen schoon."

Met het ROC in Den Haag, het Mondriaan College, heeft Bels’ werkgever – de Wittebrug Autogroep – goede contacten. Leerlingen vinden er een stageplek en Bels laat er regelmatig zijn gezicht zien. "Die titel zullen we zeker inzetten om jongeren aan ons te binden", blikt Bels vooruit. "Meer geld bieden dan de collega? Vind ik niet netjes. Is ook niet het ware middel. Zo’n hoger salaris is eventjes leuk, maar op de lange termijn gaat het meer om de vraag of je iemand een ontwikkeling kunt bieden. Gelukkig hebben wij  vijf merken onder één dak en ruime opleidingsfaciliteiten. Je kunt doorgroeien naar een inhoudelijk andere functie of switchen naar een ander merk. Alleen zo kun je technici werkelijk aan je binden."

Vorige week kreeg de Autotechnicus van het Jaar 2008 bezoek van Rob Hendrichs, buitendienstmedewerker van Bovemij Verzekeringen, een van de sponsoren van het evenement. Bels kreeg een cheque aangeboden voor een autoverzekering en er was taart voor het hele bedrijf. Een  toevoeging aan de talloze gelukwensen die Bels ontving via sms, telefoon en in de werkplaats na de  finale op 30 mei.

De nieuwe AM verschijnt vrijdag.