Het doel van het Europese Representative Office is het uitbreiden van het marktaandeel op de Europese markt door de lokale marktkarakteristieken, de consumentenbehoefte en de marktbehoefte te analyseren en deze als input te gebruiken bij de productontwikkeling. Daarnaast zegt SsangYong met een Europees kantoor ‘uitstekend in staat te zijn’ om adequaat in te spelen op de snel veranderende Europese issues op het gebied van milieu en technologie. Bovendien vormt het kantoor een locatie om te werken aan het opwaarderen van het merkimago. Daartoe zal een groot aantal sales- en marketingactiviteiten met een lokaal karakter worden ontplooid.

 

SsangYong Motor heeft momenteel 28 distributeurs en ongeveer negenhonderd dealers in Europa. Met het oprichten van het SsangYong European Parts Center in Breda vorig jaar, zette SsangYong een systeem op waarmee het distributeursnetwerk systematisch van onderdelen wordt voorzien en daarmee de servicegraad op het gebied van parts verhoogt. Het European Representative Office vormt een tweede stap en toont aan dat SsangYong de Europese markt zeer serieus neemt. Met een aandeel van meer dan 48 procent vormt Europa de belangrijkste exportmarkt voor SsangYong.

 

De Nederlandse SsangYong-importeur (Kroymans) is ‘zeer ingenomen’ met de opening van het European Representative Office. Directeur Peter de Wild van SsangYong Nederland: "De opening van het kantoor onderstreept dat SsangYong zeer ambitieus is en de Europese markt serieus benadert. Het merk is zich er volledig van bewust dat de Europese markt hoge eisen stelt aan kwaliteit, het terugdringen van emissies en innovatieve techniek. Het openen van een Europees kantoor waar deze eisen actief worden herkend, erkend en meegenomen in de productontwikkeling is daarin een essentiële stap die wij ten zeerste toejuichen."