ING RaceSalon gaat vooraf aan Bavaria City Racing. De ingenieurs hebben maar liefst 123 kilo gewicht bespaard in de Mégane R26.R, onder meer door toepassing van een motorkap van koolstofvezel, achterste zijruiten van een speciale kunststofsoort en stoelen die gedeeltelijk uit koolstofvezel en aluminium vervaardigd zijn. Het verlaagde gewicht van de auto zorgt in combinatie met de 230 pk sterke motor voor indrukwekkende prestaties. De Mégane R26.R verschijnt in een gelimiteerde oplage: wereldwijd komen 450 exemplaren beschikbaar. De Mégane R26.R is in Nederland exclusief bij Renault-dealer Van Kerkhof & Visscher in Rotterdam en Gorinchem te koop. Van Kerkhof & Visscher is de eerste Renault-dealer buiten Frankrijk die de titel Renault Sport Specialist mag dragen. Prijzen van de Mégane R26.R zijn nog niet bekend.

 

De Twingo Renault Sport, een kleine auto met een eigenwijs uiterlijk, presteert goed met een motor van 133 pk (97 kW). De vanafprijs van de Twingo RS is 16.595 euro. De eerste Twingo Renault Sport-rijder zal zaterdag 16 augustus bekend worden; dit is de winnaar van de Renault Sport Challenge-finale (www.renaultsportchallenge.nl). Robert Doornbos zal omstreeks 14.00 uur de sleutels overhandigen aan de winnaar. De Twingo RS zal vanaf begin oktober in de showrooms van de Renault dealerorganisatie staan.

 

De twee sportversies van Renault zijn een hommage aan Jean Rédélé, die in 1955 het legendarische sportautomerk Alpine oprichtte. In 1965 ging Jean Rédélé een samenwerking aan met Renault en samen maakten ze van Alpine het nationale merk van Frankrijk in de autosport. Jean Rédélé overleed op 10 augustus 2007. "We willen deze man en zijn passie voor auto’s graag eren. Hij gaf glans aan het merk Alpine en was een echte autoliefhebber, maar hij was boven alles een ondernemer met lef", aldus Carlos Ghosn, ceo van Renault.

 

De ING RaceSalon vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus aanstaande in Ahoy Rotterdam. Het programma omvat onder meer het starten van Formule 1-auto’s, meerijden in trucks uit de Dakar Rally, driftshows, racedemonstraties en diverse activiteiten voor kinderen. De dag na de ING RaceSalon, zondag 17 augustus, staat het evenement Bavaria City Racing in de Rotterdamse binnenstad op het programma. Drie Formule 1-teams, waaronder het ING Renault F1-team, geven dan enkele spetterende demonstraties in het centrum van de stad.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding