Organisator Pieter Hermans heeft alle belangrijke spelers in deze markt om zich heen verzameld. "Die vullen we aan met seminars en een rally waarmee we de beschikbare navigatieapparatuur stevig aan de tand voelen. We gaan op zoek naar de gaten in de mappen." 

De beurs geeft volgens Hermans een overzicht van het huidige aanbod en een blik in de toekomstmogelijkheden van de systemen. Meer dan dertig seminarsprekers uit de hele wereld kijken vooruit naar de verdere ontwikkeling van de navigatie- en locatiemarkt. "We zorgen voor meer diepgang in de productmogelijkheden en kijken naar de commerciële mogelijkheden die ze de markt en onze bezoekers bieden."

Op de beurs zelf staan 25 standhouders. Volgens Hermans is nergens in Europa een dergelijk grote concentratie van aanbieders te vinden. "De beurs is voor een ieder die maar iets in deze markt doet of wil gaan doen. De mogelijkheden zijn nog lang niet uitgeput, kijkend  naar track & tracing en de kansen die het gsm-signaal biedt," Ook de mogelijkheden van navigatie voor fietser en wandelaar komen tijdens het tweedaagse event aan bod.

Uitgever/organisator Pieter Hermans verwacht rond de achthonderd bezoekers. De beurs is gratis, maar belangstellenden moeten zich wel vooraf aanmelden op http://www.navigationevent.com/.