Dat meldt BBC News. Veilinghuis Bonhams, dat jaarlijks een voertuigenveiling organiseert, had de waarde van de auto tussen de 117 duizend en 140 duizend euro geschat. De Lotus Esprit werd gekocht door een Amerikaanse verzamelaar die via de telefoon een bod uitbracht op de wagen. De man, van wie de identiteit onbekend is, omschrijft zichzelf als een Bond-fan en een liefhebber van automerk Lotus. De auto wordt naar Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia verscheept, zo laat hij weten.
In de film uit 1977 reed acteur Roger Moore als geheim agent 007 in de Esprit. De auto veranderde in de film in een onderzeeër nadat Bond er na een achtervolging mee in zee belandt. Een andere Lotus, die te zien was in Goldfinger, werd ook te koop aangeboden tijdens de veiling. De sportauto werd niet verkocht: de biedingen waren niet hoog genoeg om boven de reserveprijs uit te komen.