Vestigingsmanager Marcel van Ikelen wijst in het Haarlems Dagblad op de drastische verkoopdaling in de branche. "Dure auto’s hangen om je nek. We hebben snel geld nodig, want bij de bank hoeven we momenteel niet aan te kloppen. Daar krijgen we te horen dat we eerst de handelsvoorraad maar eens moeten terugschroeven."

Ook bekent hij schroom te hebben gevoeld toen in een brainstormsessie het idee naar voren kwam. "Ik was bang dat het schade zou doen aan ons imago. Het is toch armoe. Anderzijds is dit de tijd om snel te schakelen."

De actie heeft betrekking op vier voorraad-Laguna’s en heeft een korte looptijd: tot en met komende zaterdag. "Dit werkt alleen als je het kort en heftig doet." Er zouden inmiddels drie klanten met serieuze belangstelling in de showroom van Finesse zijn geweest.

Enkele dagen terug kwam Renault-dealer Hans Jongerius ook met een opmerkelijke actie. Hij gaf bij aanschaf van een nieuwe Espace uit voorraad een rijklare Twingo Acces cadeau. Wie de Twingo niet wil, krijgt zevenduizend euro korting. Nogmaals Van Ikelen: "Er zijn nu drie Renaultdealers in Nederland aan het stunten, daar zijn wij er één van. Met dit verschil, dat wij de aanbieding doen bij de aankoop van een Laguna."