In het voorjaar van 2009 houdt Chevrolet Europe een grootschalig opgezet testevenement met de nieuwe Cruze in Noord-Spanje, waar testteams uit verschillende landen de Chevrolet Cruze in de omgeving van Santander aan de tand zullen gaan voelen. Ook vanuit Nederland zal Chevrolet een aantal testrijders afvaardigen naar Spanje om daar als één van de eersten kennis te maken met de nieuwe Cruze tijdens een exclusieve testsessie.

Voor deze internationale test zoekt Chevrolet ook in Nederland testrijders die de Cruze samen met hun partner, familielid, vriend of vriendin, aan een grondige proeve van bekwaamheid willen onderwerpen. Geïnteresseerden kunnen zich tot 25 januari 2009 aanmelden op http://www.cruze.chevrolet.nl/. Daar kunnen ze in een kort filmpje van maximaal 1,5 minuut hun motivatie kenbaar maken waarom zij als officieel testrijder van Chevrolet naar Santander afgevaardigd zouden moeten worden. De winnaars worden in februari bekend gemaakt.

 

Tijdens het Chevrolet Cruze ontwikkelingsprogramma verblijven de testrijders in Spanje in een 5-sterrenhotel en bezoeken ze als onderdeel van de Cruze-testroutes een aantal bijzondere locaties. Bovendien krijgen de deelnemers een videocamera mee om hun testervaringen met de nieuwe Cruze op de gevoelige plaat te leggen.

De Cruze is 4,6 meter lang en biedt ruimte aan vijf passagiers en hun bagage. De Cruze wordt in Nederland geïntroduceerd met een 1.6-liter (112 pk) en 1.8-liter (140 pk) zestienkleppen benzinemotor, voorzien van variabele kleptiming (VVT). Dit resulteert in meer motorvermogen, een lager brandstofverbruik en lagere emissies. Een nieuwe 2.0-liter turbodiesel, die 150 pk/110 kW ontwikkelt en een koppel heeft van 320 Nm.