De naam staat model voor gebruikte wagens van alle merken, met een prijs tot circa vijftienduizend euro. Nieuwverkoop, reparatie en onderhoud vinden er niet plaats. Ook is de garantie gelimiteerd tot de standaard zes maanden Bovag-waarborg; de reguliere Stam- en Terberg- vestigingen bieden aparte, uitgebreide garantielabels voor Renault (Topoccasion) en Opel (G2).

Voor Stam Occasion Outlet is een afzonderlijke huisstijl ontwikkeld, met de steunkleuren paars en grijs. Wesley Koppenhol wordt de verkoopleider voor deze Outlet. Afhankelijk van de ontwikkeling van het concept zal Stam kijken of er binnen zijn werkgebied (Centraal Nederland) navolging komt.

De start van de Occasion Outlet past volgens Marketing Manager Daniëlle Stam in het beleid van de onderneming om op drie centrale locaties een grote vestiging te creëren, omringd door satellieten. Dat in Huizen ‘winkeldochters’ zouden worden geconcentreerd, is volgens haar niet juist.

De Renault-klanten van Stam Huizen hebben enkele weken terug een brief gekregen waarin ze voor onderhoud en reparatie worden doorverwezen naar Renault-dealer Stam in Bussum. Daar kunnen ze overigens ook terecht voor nieuwe én gebruikte auto’s.