Volgens Wim Truggelaar, oprichter van Automunda.com in Nederland, kampen fabrikanten en dealers wereldwijd met grote onverkochte voorraden "die ze graag van de hand doen tegen lage prijzen." Mede doordat de agenten van de online automakelaar vanuit huis werken, zijn sterke kortingen mogelijk. De prijsverlaging hangt samen met de economische crisis: partijen nieuwe en gebruikte auto’s, afkomstig van dealerfaillissementen en noodlijdende fabrikanten, worden door Automunda vanuit de hele wereld geïmporteerd en verkocht.

Het is voor Automunda gemakkelijk om een specifiek type auto te leveren, stelt Truggelaar. "Wij hebben een database met ruim drie miljoen auto’s. Staat de auto in een bepaalde kleur er niet in, dan gaan we er naar op zoek, In het buitenland, waar we al jaren actief zijn, zien we nu een enorme vraag naar hybride auto’s."

De voertuigen worden gekeurd op 155 punten. Ook zijn strenge eisen aan leveranciers gesteld ten aanzien van specifieke diensten als verzekering en aftersales services. Die zijn bij de prijs inbegrepen. Verscheping en invoerrechten worden geregeld door Automunda.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding