"Vanwege het grote aantal dagelijkse bezoekers kunnen wij trends in Nederland waarnemen door naar het zoekgedrag te kijken. We krijgen maandelijks 1,1 miljoen unieke bezoekers die samen 72 miljoen paginasites doorlopen.", vertelt Dick Gorris, Channel Manager Automotive van Marktplaats.nl. Gorris baseert zich op officiële cijfers van overkoepelend orgaan STIG. "Zo hebben we op basis van deze informatie de meest favoriete auto van Nederland samengesteld."

Marktplaats heeft dagelijks rond de 150 duizend auto’s op de site waarvan een derde van merkdealers, een derde universelen en een derde van particulieren. Per bezoek bekijkt de gebruiker gemiddeld negentien pagina’s. De autorubriek van Marktplaats.nl is op basis van het onderzoek naar het zoekgedrag van de consument eind april vernieuwd en voorzien van nieuwe zoekopties. Gebruikers kunnen nu ondermeer op specifieke merken en modellen zoeken, of alleen op auto’s met garantie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding