Sinds de start van de actie hebben meer dan honderd mensen de auto op straat aangehouden en vervolgens geprobeerd zoveel mogelijk kilometers te maken. De bezoekersaantallen op de website zijn groot: in de eerste vijf dagen werd www.pakdepolo.nl 185 duizend keer bezocht door 120 duizend unieke bezoekers en er is al bijna 25 duizend uur aan video’s bekeken. De multimediale aanpak van de actie is dan ook een schot in de roos, vindt importeur Pon.
Meer dan honderd mensen probeerden sinds de start van de Pak de Polo-actie op 16 juli de auto op straat aan te houden om er vervolgens zo veel mogelijk kilometers mee te maken. Elke dag wordt vastgesteld wie de meeste kilometers heeft gereden. De acht dagwinnaars maken uiteindelijk kans op het winnen van de Polo. Het is via de website www.pakdepolo.nl mogelijk de auto te ‘sturen’ en iedere bestuurder live te volgen.. Gemiddeld duurde een bezoekje 7:45 minuten. Het intoetsen van de zoekterm ‘Pak De Polo’ levert bij Google inmiddels vele duizenden resultaten op.
Diverse media hebben zich al lovend uitgelaten over de multimediale aanpak. De actie wordt al bestempeld als een online reality serie, die een brug slaat tussen Big Brother en Taxi, als ware het Taxi 2.0. De bijrijder, Willem-Paul, ontpopt zich als het jongere neefje van Joris Linssen, en voert de meest uiteenlopende gesprekken met de zeer diverse bestuurders van de Polo. Er gebeuren ook rare dingen. Zo heeft iemand bijna zijn huis onder water laten lopen omdat hij op weg was de Polo aan te houden (‘kraan stond nog open, niet meer aan gedacht’). Een andere deelnemer die net wilde instappen, werd letterlijk teruggefloten door zijn vriendin die op het punt van bevallen stond. Eén van de rijders is in een rivier gesprongen om zijn kilometeraantal te verdubbelen en een student informatica heeft een applicatie ontwikkeld om de Polo live via mobiel internet te kunnen volgen.

Tot en met donderdag 23 juli bestaat nog de mogelijkheid om de auto ‘te pakken’ en er zo veel mogelijk kilometers mee te maken.

De dagwinnaars maken op vrijdag 24 juli onder elkaar uit wie de Polo daadwerkelijk pakt.