Arjen de Jong, algemeen directeur van BMW Group Nederland: "Alle betroffen auto’s zijn door experts nauwkeurig geïnspecteerd op schade. Wij bieden honderd procent zekerheid dat de beschadigde auto’s volledig hersteld zijn conform de strikte BMW-standards. Daarnaast blijft de fabrieksgarantie uiteraard volledig van kracht". Een aantal van de klanten hebben de aanbieding van vijftien procent korting genomen. De rest – het aantal wordt door niemand geconcretiseerd – gaat via alle BMW-dealers de markt in. De korting heeft ook op de leaseprijzen een gunstige invloed. Zo lopen de kortingen op de leaseprijzen op tot meer dan honderd euro per maand voor een BMW 520d Sedan Corporate Lease
Business Line Edition I.

Een woordvoerder noemde het een prijsverlaging ‘die in onze historie nog nooit vertoond is.’ Het noodweer in juli trof met name delen van België en Zuid Limburg. ‘Hagelstenen zo dik als tennisballen’, schreef de lokale pers. Het overslagpunt van BMW Group bevindt zich in Born. Het terrein waar alle nieuwe BMW’s vanuit de fabriek Nederland binnenkomen. De auto’s worden daar ingeklaard en vrijgegeven voor aflevering aan de dealers. Overigens hadden niet alle dealers hun al verkochte voorraad daar staan.

De auto’s zijn inmiddels via de BMW-dealers te verkrijgen. De aangeboden auto’s zijn hoofdzakelijk modellen uit de BMW 1-, 3- en 5 Serie. Ook zijn er meerdere modellen van de BMW X3 en X5 beschikbaar.

Op de site www.bmw.nl is een hageldossier samengesteld.