Hagel zorgt voor stevige korting op honderden nieuwe BMW’s

Een zware hagelbui in Zuid Limburg heeft eind juli gezorgd voor blikschade aan ongeveer zes- tot achthonderd BMW’s. Deze auto’s stonden klaar om aan de klanten uit te leveren. BMW Group Nederland zal deze auto’s niet meer als nieuw verkopen, maar deze inmiddels volledig herstelde auto’s, eenmalig aanbieden met een hagelkorting van vijftien procent over de netto nieuwprijs.

Arjen de Jong, algemeen directeur van BMW Group Nederland: "Alle betroffen auto’s zijn door experts nauwkeurig geïnspecteerd op schade. Wij bieden honderd procent zekerheid dat de beschadigde auto’s volledig hersteld zijn conform de strikte BMW-standards. Daarnaast blijft de fabrieksgarantie uiteraard volledig van kracht". Een aantal van de klanten hebben de aanbieding van vijftien procent korting genomen. De rest – het aantal wordt door niemand geconcretiseerd – gaat via alle BMW-dealers de markt in. De korting heeft ook op de leaseprijzen een gunstige invloed. Zo lopen de kortingen op de leaseprijzen op tot meer dan honderd euro per maand voor een BMW 520d Sedan Corporate Lease
Business Line Edition I.

Een woordvoerder noemde het een prijsverlaging ‘die in onze historie nog nooit vertoond is.’ Het noodweer in juli trof met name delen van België en Zuid Limburg. ‘Hagelstenen zo dik als tennisballen’, schreef de lokale pers. Het overslagpunt van BMW Group bevindt zich in Born. Het terrein waar alle nieuwe BMW’s vanuit de fabriek Nederland binnenkomen. De auto’s worden daar ingeklaard en vrijgegeven voor aflevering aan de dealers. Overigens hadden niet alle dealers hun al verkochte voorraad daar staan.

De auto’s zijn inmiddels via de BMW-dealers te verkrijgen. De aangeboden auto’s zijn hoofdzakelijk modellen uit de BMW 1-, 3- en 5 Serie. Ook zijn er meerdere modellen van de BMW X3 en X5 beschikbaar.

Op de site www.bmw.nl is een hageldossier samengesteld.

Reacties

Dit is gewoon een ordinaire verkoop actie.
Het komt vaker voor dat nieuwe autos schade oplopen bijvoorbeeld door transport. Reparatie hiervan wordt overigens nooit gemeld bij de aflevering van de nieuwe auto. Laat staan dat er korting gegeven wordt.

Geplaatst door: Jan op

Wat is dit nu weer voor rare commerciele actie, kun je precies zien wat je normaal gesproken teveel betaald voor je BMW, in ieder geval meer dan die 15%.

Geplaatst door: beemer op

Beste Jan, niet echt een betrouwbare organisatie waar jij over spreekt.

Geplaatst door: henk op

Hagelnieuwe BMW’s oftewel hoe kom je van je voorraad af met een ludieke actie…goed gedaan BMW!

Geplaatst door: Erik op

Zul je ook wel minder voor je inruil auto krijgen

Geplaatst door: Peet op

jan je heb idd gelijk

Geplaatst door: ron op

Ik hoor hier alleen maar slechte reacties maar waarom zou je het erg vinden als je een nieuwe bmw kan kopen met korting.

Geplaatst door: Roy op
Hagel zorgt voor stevige korting op honderden nieuwe BMW’s - Automobielmanagement.nl

Hagel zorgt voor stevige korting op honderden nieuwe BMW’s

Een zware hagelbui in Zuid Limburg heeft eind juli gezorgd voor blikschade aan ongeveer zes- tot achthonderd BMW’s. Deze auto’s stonden klaar om aan de klanten uit te leveren. BMW Group Nederland zal deze auto’s niet meer als nieuw verkopen, maar deze inmiddels volledig herstelde auto’s, eenmalig aanbieden met een hagelkorting van vijftien procent over de netto nieuwprijs.

Arjen de Jong, algemeen directeur van BMW Group Nederland: "Alle betroffen auto’s zijn door experts nauwkeurig geïnspecteerd op schade. Wij bieden honderd procent zekerheid dat de beschadigde auto’s volledig hersteld zijn conform de strikte BMW-standards. Daarnaast blijft de fabrieksgarantie uiteraard volledig van kracht". Een aantal van de klanten hebben de aanbieding van vijftien procent korting genomen. De rest – het aantal wordt door niemand geconcretiseerd – gaat via alle BMW-dealers de markt in. De korting heeft ook op de leaseprijzen een gunstige invloed. Zo lopen de kortingen op de leaseprijzen op tot meer dan honderd euro per maand voor een BMW 520d Sedan Corporate Lease
Business Line Edition I.

Een woordvoerder noemde het een prijsverlaging ‘die in onze historie nog nooit vertoond is.’ Het noodweer in juli trof met name delen van België en Zuid Limburg. ‘Hagelstenen zo dik als tennisballen’, schreef de lokale pers. Het overslagpunt van BMW Group bevindt zich in Born. Het terrein waar alle nieuwe BMW’s vanuit de fabriek Nederland binnenkomen. De auto’s worden daar ingeklaard en vrijgegeven voor aflevering aan de dealers. Overigens hadden niet alle dealers hun al verkochte voorraad daar staan.

De auto’s zijn inmiddels via de BMW-dealers te verkrijgen. De aangeboden auto’s zijn hoofdzakelijk modellen uit de BMW 1-, 3- en 5 Serie. Ook zijn er meerdere modellen van de BMW X3 en X5 beschikbaar.

Op de site www.bmw.nl is een hageldossier samengesteld.

Reacties

Dit is gewoon een ordinaire verkoop actie.
Het komt vaker voor dat nieuwe autos schade oplopen bijvoorbeeld door transport. Reparatie hiervan wordt overigens nooit gemeld bij de aflevering van de nieuwe auto. Laat staan dat er korting gegeven wordt.

Geplaatst door: Jan op

Wat is dit nu weer voor rare commerciele actie, kun je precies zien wat je normaal gesproken teveel betaald voor je BMW, in ieder geval meer dan die 15%.

Geplaatst door: beemer op

Beste Jan, niet echt een betrouwbare organisatie waar jij over spreekt.

Geplaatst door: henk op

Hagelnieuwe BMW’s oftewel hoe kom je van je voorraad af met een ludieke actie…goed gedaan BMW!

Geplaatst door: Erik op

Zul je ook wel minder voor je inruil auto krijgen

Geplaatst door: Peet op

jan je heb idd gelijk

Geplaatst door: ron op

Ik hoor hier alleen maar slechte reacties maar waarom zou je het erg vinden als je een nieuwe bmw kan kopen met korting.

Geplaatst door: Roy op