Tom Ganzevoort van Autocentrum Borger wist woensdag op de DSB-faillissementsveiling bij BCA in Barneveld de Mercedes E320 CDI van 2007 te bemachtigen. Behalve de directiewagen van Dirk Scheringa werden ook de auto’s van de DSB-schaatsploeg en van de AZ-spelers geveild.

"De reden dat ik deze auto heb gekocht is dat het qua prijs een interessante auto is voor ons en uitstekend in ons assortiment past", vertelt vertelt Tom Ganzevoort van het autobedrijf tegen Blik Op Nieuws.nl. Hij is er best een beetje trots op dat de auto van Dirk Scheringa nu in zijn showroom in Borger te koop staat. De autoverkoper is wel verbaasd over alle aandacht die hij heeft gekregen sinds bekend werd dat hij de auto van Dirk Scheringa heeft gekocht. "De telefoon heeft roodgloeiend gestaan de afgelopen dagen, maar ook alle media aandacht heeft mij enorm verbaasd."

Een regionaal dagblad berichtte deze week dat de auto niet van Dirk Scheringa zou zijn geweest. Inmiddels heeft een ex-medewerker van de DSB Bank aan Tom Ganzevoort bevestigd dat de Mercedes wel degelijk van Scheringa is geweest en dat hij de afgelopen maanden in deze auto heeft rondgereden. Door alle aandacht in de media is het in de showroom van Autocentrum Borger drukker dan normaal. Een aantal mensen heeft al serieus belangstelling voor de auto getoond. De vraagprijs is 41 duizend euro. De nieuwprijs van de 3.0 diesel (165kW) Elegance uit 2007 was 72 mille.