Jaarlijks komen er zo’n driehonderd zieke, gewonde en moederloze zeehonden binnen bij de zeehondencrèche. De verwachting is dat het aantal te behandelen zeehonden in de toekomst niet zal afnemen, gezien de klimaatsveranderingen en de steeds zwaardere stormen die de Nederlandse kust teisteren. Het aantal zeehonden in de Waddenzee is op dit moment nog maar een fractie van vroeger. "Sinds 1972 ben ik met mijn team actief met de verzorging, de voeding en de opvangfaciliteiten voor zieke, verzwakte en moederloze zeehonden", aldus Lenie ’t Hart. "Onderzoek heeft aangetoond dat het afweersysteem van zeehonden slecht functioneert door de vele gifstoffen in zijn leefomgeving. De Zeehondencrèche ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van de steun van donateurs."
Mazda kiest voor duurzaamheid, ook voor de samenleving en wil daarom een steentje bijdragen in de vorm van een financiële ondersteuning voor een quarantainekamer. Mazda Motor Nederland besteedt bovenop de genoemde ondersteuning ook aandacht aan de zeehondencrèche via de dm-activiteiten, acties, nieuwsbrieven, websites en bij openingen van nieuwe dealervestigingen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding