Groenste chauffeur van Europa wint Opel Ampera

Opel zoekt de groenste chauffeurs van Europa. Tijdens de ecoFLEX Experience, een Europese wedstrijd, kunnen deelnemers zich van hun meest zuinige en milieubewuste kant laten zien. De wedstrijd begint op 1 april en de winnaar gaat naar huis met een van de eerst gebouwde Opel’s Ampera, de elektrische auto met extended range.

Wanneer op 1 april het startschot wordt gegeven voor de ecoFLEX Experience, gaat Opel over het hele continent op zoek naar de chauffeur die het brandstofbesparende potentieel van de Opel-modellen tot de laatste druppel weet te benutten. Deelnemers moeten eerst hun kennis over brandstofbesparing bewijzen in een online quiz en krijgen daarna de kans om hun virtuele rij- en zuinigheidsvaardigheden te bewijzen. De beste deelnemers (de meest milieubewuste chauffeur uit elk van de twintig deelnemende landen) worden deze zomer uitgenodigd voor een meerdaags evenement in Zweden. Onder de supervisie van professionals nemen de finalisten het tegen elkaar op in een pan-Europese wedstrijd op het Sturup racecircuit in Malmö. De meest milieubewuste chauffeur wordt dan uitgeroepen tot ecoFLEX Experience-kampioen. Hij of zij ontvangt dan een heel bijzondere prijs: een van de allereerste productie-exemplaren van de Opel Ampera. Geïnteresseerden kunnen zich nu online registreren.

Het pre-productiemodel van de elektrische auto met grotere actieradius (extended range electric vehicle, E-REV) heeft begin maart met succes zijn eerste langeafstandsrit op de openbare weg afgelegd. Topman Nick Reilly reed ermee van Rüsselsheim naar Genève. Met zijn lithium-ionbatterij van 16 kW kan de Ampera een afstand van zestig kilometer elektrisch, dus volledig emissievrij, afleggen. Daarna begint de benzinemotor via een generator elektriciteit te maken om de elektromotor aan te drijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Groenste chauffeur van Europa wint Opel Ampera - Automobielmanagement.nl

Groenste chauffeur van Europa wint Opel Ampera

Opel zoekt de groenste chauffeurs van Europa. Tijdens de ecoFLEX Experience, een Europese wedstrijd, kunnen deelnemers zich van hun meest zuinige en milieubewuste kant laten zien. De wedstrijd begint op 1 april en de winnaar gaat naar huis met een van de eerst gebouwde Opel’s Ampera, de elektrische auto met extended range.

Wanneer op 1 april het startschot wordt gegeven voor de ecoFLEX Experience, gaat Opel over het hele continent op zoek naar de chauffeur die het brandstofbesparende potentieel van de Opel-modellen tot de laatste druppel weet te benutten. Deelnemers moeten eerst hun kennis over brandstofbesparing bewijzen in een online quiz en krijgen daarna de kans om hun virtuele rij- en zuinigheidsvaardigheden te bewijzen. De beste deelnemers (de meest milieubewuste chauffeur uit elk van de twintig deelnemende landen) worden deze zomer uitgenodigd voor een meerdaags evenement in Zweden. Onder de supervisie van professionals nemen de finalisten het tegen elkaar op in een pan-Europese wedstrijd op het Sturup racecircuit in Malmö. De meest milieubewuste chauffeur wordt dan uitgeroepen tot ecoFLEX Experience-kampioen. Hij of zij ontvangt dan een heel bijzondere prijs: een van de allereerste productie-exemplaren van de Opel Ampera. Geïnteresseerden kunnen zich nu online registreren.

Het pre-productiemodel van de elektrische auto met grotere actieradius (extended range electric vehicle, E-REV) heeft begin maart met succes zijn eerste langeafstandsrit op de openbare weg afgelegd. Topman Nick Reilly reed ermee van Rüsselsheim naar Genève. Met zijn lithium-ionbatterij van 16 kW kan de Ampera een afstand van zestig kilometer elektrisch, dus volledig emissievrij, afleggen. Daarna begint de benzinemotor via een generator elektriciteit te maken om de elektromotor aan te drijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding