Lang niet elke eigenaar maakt volledig gebruik van het offroad-potentieel van een 4×4, dat is algemeen bekend. Dus ook de eigenaren van een Jeep niet. En daar moet de Jeep Academy nu verandering in brengen. De kersverse eigenaar ervaart in de cursus aan den lijve hoe hij met een Jeep de moeilijke omstandigheden meester kan zijn. Op het programma staan onder meer klimmen en afdalen, in diepe sporen rijden, greppels oversteken, waterpartijen doorwaden en het omgaan met diverse soorten ondergrond. Dit alles onder begeleiding van ervaren instructeurs. En de uitstoot wordt gecompenseerd, zegt de importeur.

De basic training bij de Jeep Academy duurt een dag. Voorafgaand aan het offroad-rijden, krijgen de cursisten een uitgebreide uitleg over het parcours en het praktijkgedeelte. De ervaring leert dat de basic training vaak naar meer smaakt. Speciaal voor cursisten die een stapje verder willen gaan, is er de advanced training. In deze training zijn de hellingen steiler, het te doorwaden water dieper en de ondergronden extremer. De basic training wordt gratis aangeboden bij aankoop van een nieuwe Jeep, de kosten voor de advanced training bedragen 240 euro.

www.jeepacademy.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding