Saab plant grootse marketingcampagne voor 9-5

Saab start in Zweden een grote campagne ter promotie van de nieuwe 9-5. Onder andere de iPhone en iPad worden ingezet.

"We plannen een grote marketinggolf wanneer de 9-5 dit weekend op de Zweedse markt komt," aldus Adrian Hallmark, uitvoerend directeur sales bij Saab. Het nieuwe Saab-model zal na Zweden respectievelijk in België en Nederland te koop zijn. In augustus volgt de Amerikaanse markt.

De autofabrikant, in handen van Victor Muller, is van plan in de tweede helft van 2010 zo’n 150 miljoen dollar uitgeven aan marketing. Saab wil winstgevend zijn in 2012, en de gloednieuwe 9-5 is daarin een belangrijke schakel.

Alle media platformen zullen worden ingezet voor promotie, waaronder de producten van Apple: de iPhone en iPad. De Nederlandse campagne is kleinschaliger dan in Zweden: enkel bij het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en internetsite Z24 wordt geadverteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saab plant grootse marketingcampagne voor 9-5 - Automobielmanagement.nl

Saab plant grootse marketingcampagne voor 9-5

Saab start in Zweden een grote campagne ter promotie van de nieuwe 9-5. Onder andere de iPhone en iPad worden ingezet.

"We plannen een grote marketinggolf wanneer de 9-5 dit weekend op de Zweedse markt komt," aldus Adrian Hallmark, uitvoerend directeur sales bij Saab. Het nieuwe Saab-model zal na Zweden respectievelijk in België en Nederland te koop zijn. In augustus volgt de Amerikaanse markt.

De autofabrikant, in handen van Victor Muller, is van plan in de tweede helft van 2010 zo’n 150 miljoen dollar uitgeven aan marketing. Saab wil winstgevend zijn in 2012, en de gloednieuwe 9-5 is daarin een belangrijke schakel.

Alle media platformen zullen worden ingezet voor promotie, waaronder de producten van Apple: de iPhone en iPad. De Nederlandse campagne is kleinschaliger dan in Zweden: enkel bij het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en internetsite Z24 wordt geadverteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding