Basisingrediënten die elk jaar weer terugkeren zijn topmodellen die gefotografeerd worden door topfotografen (zoals Peter Lindbergh, Terry Richardson en Patrick Demarchelier) op toplokaties. Sarah Moon was de eerste vrouwelijke fotograaf en nam in 1972 de kalender voor haar rekening. Bekende namen die de afgelopen jaren op de kalender verschenen zijn die van Naomi Campbell, Heidi Klum, Miranda Kerr, Penelope Cruz, Sophia Loren, Hillary Swank en Jennifer Lopez. Wat alle Pirelli-kalenders gemeen hebben is de afspiegeling van de tijdgeest, mode en trends. Ze bieden een continue weergave van de metamorfose van onze maatschappij.

In het jaar 1972 gebeurt er iets bijzonders, want voor het eerst wordt een fotografe ingehuurd om de plaatjes te schieten: Sarah Moon. Haar foto’s kenmerken zich door een zekere mystiek die het fotograferen met verschillende filters met zich meebrengt.  De plaats waar de "barokke" foto’s worden gemaakt is Villa Les Tilleus, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Gestapo werd bezet. De kleding en sieraden stammen uit de 19e eeuw.

De zes modellen die de uitgave van 1972 sieren zijn Mick Lindburg, Suzanne Moncur, Boni Pfeifer, Inger Hammer, Magritt Rahn en Barbara Trethman.

Klik HIER voor deel 1 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1965.

Klik HIER voor deel 2 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1966.

Klik HIER voor deel 3 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1968.

Klik HIER voor deel 4 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1969.

Klik HIER voor deel 5 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1970.

Klik HIER voor deel 6 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1971.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding