De site geeft nog niet veel informatie vrij, maar is bedoeld om de geruchtenstroom en speculaties op gang te brengen en mensen ‘lekker’ te maken voor de nieuwe sportwagen. Er zijn twee video’s en vier foto’s van een prototype te zien, die lijkt te zijn gebaseerd op een 6-serie, waarbij wordt vermeld dat er ‘meer is dan een 6-serie’en dat ‘deze auto niet in zijn uiteindelijke stadium verkeert’.

Wat we zien is een auto met een voorkant die lijkt op het EfficientDynamics concept dat vorig jaar in Frankfurt werd onthuld en dat hij een grote spoorbreedte heeft en aerodynamisch vormgegeven wielen met naar we aannemen banden met een lage rolweerstand. De video onthult dat er tenminste voor een deel elektrische aandrijving is, omdat we geen motorgeluid horen tijdens de acceleratie vanuit stilstand. Een klein uitlaatpijpje geeft aan dat er ook een verbrandingsmotor aanwezig is.

Het op de IAA onthulde concept heeft vierwielaandrijving en gebruikt twee elektromotoren, één in de vooras met 60 kW en de andere is geplaatst in een zestraps DKG (dubbele koppeling) transmissie met 38 kW. De energie komt van een accupakket van 98 individuele lithium-ion cellen en van een 1,5-liter, driecilinder turbodiesel met 120 kW en 290 Nm koppel. Hieronder het bewuste filmpje, hiernaast een fotoimpressie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding