Opmerkelijk: de film is niet in opdracht van Dacia gemaakt maar is een op eigen initiatief gemaakte viral door de Amsterdamse productiemaatschappij Artcore. Producer Christine Anderton van Artcore had het niet voorzien, zegt ze tegen reclamevakblad Adformatie. "Het gebruiken van stereotypes voor een humoristisch effect is natuurlijk zo oud als de weg naar Rome. We hebben een gevoelige snaar geraakt doordat de stereotypering de spijker blijkbaar op zijn kop slaat. Een Roemeense krant heeft ons zelfs gevraagd of wij een Romeense bron hadden, die heeft geholpen tijdens het schrijven van het script."

Artcore-regisseur Berend Boorsma schreef het script en draaide de film om te laten zien ‘hoe je op onconventionele manier reuring kan creëren rondom een merk. "De hilarische film is bedoeld als showcase voor de productiemaatschappij. We wilden eerst bewijzen dat deze commercial opgepikt zou worden en dat is zeker gebeurd", zegt Anderton. "Op YouTube is ie in twee dagen tijd meer dan driehonderdduizend keer bekeken. Daarbij zijn er ontzettend veel blogs die de commercial hebben opgepikt. We hebben de commercial overigens wel bij een Renault-dealer gedraaid. Die was ook enthousiast over het idee."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding