Met deze titel versloeg de Cadillac AWD Coupé concurrenten als de Nissan GT-R, de Lamborghini Gallardo, de Bentley Continental GT en de Alfa Romeo Brera Q4. Wolfgang Schubert, algemeen directeur van Cadillac Europe, ontving in Frankfurt de prijs uit handen van Dr. Hans Hamer, topman van Axel Springer Auto Verlag en Bernhard Weinbacher, hoofdredacteur van AutoBild Allrad. Schubert zei: “Ik ben erg blij om te zien dat de nieuwe aanwezigheid van Cadillac op de Europese markt is opgevallen en wordt gewaardeerd. We zijn trots op ons nieuwe modelportfolio en we zijn blij dat de lezers van AutoBild Allrad de dynamische CTS-4 Coupé hebben gekozen als winnaar van zijn categorie.” De CTS AWD Coupé is in de herfst 2010 op de Europese markt geïntroduceerd. De standaard CTS Coupé krachtbron is een 311 pk sterke, direct ingespoten 3.6-liter V6-motor, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het All Wheel Drive systeem van de CTS levert data die worden geïnterpreteerd door een computersysteem, dat de aandrijfkracht naar de voorwielen vijftig keer per seconde controleert. Het systeem werkt nauw samen met het ABS-systeem. Het is ontworpen om de juiste balans te vinden tussen een maximale tractie op ieder moment zonder de overlast van geluid en trillingen. Bij het rijden op droge wegen is de verdeling van de aandrijfkracht ruwweg 25/75 voor/achter, en tot honderd procent van de beschikbare aandrijving wordt aan de voorwielen doorgegeven wanneer op een glad wegdek wordt gereden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding