Bij het casten van de auto waren Universal Studios en Relativity Media op zoek naar een auto die stijl en klasse uitstraalde en uitmuntende prestaties leverde. De GranTurismo voldeed aan de criteria. Dit is niet de eerste keer dat een Maserati op het witte doek verschijnt: de afgelopen vijftig jaar hebben fameuze acteurs zoals Alberto Sordi, Vittorio Gassman, Donald Sutherland, David Niven, Peter Sellers en Alain Delon plaatsgenomen achter het stuur van een Maserati, ze meldt het merk.

In de afgelopen tijd heeft Jerry Weintraub, de producent van Ocean’s Thirteen, de Quattroporte verkozen tot de ster van de opvolger van ‘Ocean’s Twelve’. Maserati’s vlaggenschip heeft ook een belangrijke rol gespeeld in het tweede seizoen van de tv-serie ‘Entourage’ en de film ‘Max Payne’ uit 2008. In 2003, was in Charlie’s Angels II een Maserati Spyder Cambiocorsa, gereden door Robert Patrick, de uitverkozen auto voor het gezelschap van Demi Moore, Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu. Last but not least, Eva Longoria reed in het eerste seizoen van Desperate Housewives in haar Maserati Spyder over Wisteria Lane.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding