Jan Cremer selecteerde dit jaar de beelden van onder andere Jean Tinguely (Zwitserland), Koen Vanmechelen (België), Eko Prawoto (Indonesië), Atta Kwami (Ghana), Antony Gormley (Groot-Brittannië) en de Nederlandse kunstenaars Joost Conijn, Matthijs Bredewold en Ulrik Kristensen. In samenwerking met Hilton Amsterdam plaatste Fiat, vanwege deze sculptuurroute, vier kunst-Fiatjes van de Italiaanse kunstenaar Fabio Novembre op het terrein van het Amsterdamse hotel.

Roberto Payer van Hilton Amsterdam:  "Fabio Novembre heeft op ware grootte kunstobjecten van de Fiat 500C gemaakt. Vooral de toevoeging van de boom vind ik er mooi aan. Het bezorgt een glimlach op je gezicht. En dat is wat kunst moet doen: het moet je op de een of andere manier raken." De internationale sculptuurroute Amsterdam Artzuid 2011 is gratis te bezichtigen van 27 mei t/m 28 augustus 2011 aan de Amsterdamse Apollolaan.

De kunst-Fiatjes waren eerder te zien in New York.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding